marți, 5 august 2014

"Are evolutionismul dovezi stiintifice?"

Intr-una din seri, am fost la o lansare de carte si conferinta la Casa de Cultura din Constanta. Afisul evenimentului, destul de incitant, avea titlul: "Dezvaluiri despre cea mai mare eroare stiintifica: Evolutionismul (aparitia omului din maimuta)".


Parintele Ioan Bute

Invitat era parintele Ioan Bute, iar moderator, profesor Ioan Vladuca. Parintele este si autorul cartii  "Stiinta si credinta. Marturii ale savantilor"
La intrare am primit un pliant cu prezentarea cartii  "Are evolutionismul dovezi stiintifice" .
Din "Cuvantul inainte" (semnat de Prof.univ.dr. Gheorghe Valerica Cimpoca):

"Autorul Ioan Bute ne ofera cartea sa  <<Are evolutionismul dovezi stiintifice?>> ca sa ne informeze despre cercetarile stiintifice actuale privind evolutionismul. Face o prezentare a multor descoperiri stiintifice si afirmatii ale savantilor, unii dintre ei laureati ai premiului Nobel, care aduc argumente in defavoarea evolutionismului. Fiind absolvent al Facultatii de Matematica de la Universitatea Bucuresti, Ioan Bute foloseste argumente fundamentate, logice, pe intelesul tuturor, care ne aduc informatii pretioase chiar din interiorul laboratorului cugetului stiintei".

"Cartea este dedicata unui public larg, de la elevii de liceu, pana la absolventii oricarei facultati. E de folos pentru oricare cititor care vrea sa inteleaga mai bine substratul teoriei evolutiei, sau numai vrea sa se minuneze de inteligenta ascunsa in structurile universului si ale viului."

Din cuprins:
"Cartea aduce marturii si argumente care sa elucideze in ce masura mai este si azi adevarata aceasta marturie a lui Darwin:
<<Cand coboram la detalii, nu putem dovedi ca o singura specie s-a schimbat; nici nu putem dovedi ca presupusele schimbari sunt benefice [organismelor], care este temelia teoriei [evolutiei].>>

"Intrebarea cartii de fata pleaca de la ideea centrala a stiintei autentice: o teorie este stiinta numai atata timp cat aduce dovezi in sprijinul ei. Drept aceea, intrebarea din titlu este perfect legitima si plina de bun simt. In cadrul stiintei, oricine are dreptul la educatie si la satisfacerea setei de invatatura. Deci, din punct de vedere stiintific, oricand e binevenit oricine sa puna aceasta intrebare: care sunt dovezile?>>

Dovezile pe care le poate furniza stiinta pozitiva sunt dovezi experimentale sau dovezi istorice. Ambele feluri de dovezi trebuie apoi interpretate printr-un rationament fara fisura, fara a uza erori de logica sau presupuneri nedovedite. Cartea aduce argumente si marturii din chiar citatele oamenilor de stiinta, ca evolutionismul nu are dovezi expereimentale, nici dovezi istorice. In schimb are erori de logica. Dovada experimentala a darwinismului ar fi fost observarea transformarii unei specii in alta sau observarea aparitiei vietii din materie nevie. Dovada istorica ar fi fost vestigiile vietii biologice, adica fosilele. Dar marturiile multor oameni de stiinta arata ca natura nu este de acord cu teoria evolutiei.

Mesajul pe care ni-l transmite multimea fosilelor este acela ca organismele n-au aparut prin indelungata evolutie, ci deodata, ca si cum ar fi fost o "brusca plantare" a lor. Evident, aparitia brusca a organismelor, inseamna creatie. De fapt, data fiind bogatia mare de fosile descoperite cu mult mai multe decat pe timpul lui Darwin, lipsa de fosile intermediare (dintre specii) este mai concludenta decat pe vremea lui. Azi, darwinismul nu mai poate pretezta putinatatea de fosile descoperite.

De asemenea, informatia necesara pentru aparitia si sustinerea vietii este enorm de complexa. Chiar daca din organismele vii luam in considerare numai informatia, evolutionismul nu poate da un raspuns stiintific privitor la originea ei. Prof.Univ.Dr.Ing Werner Gitt, director al Institutului de Fizica si Tehnica din Braunschweig (Germania) este specialist in informatica si in teoria informationala. El a aratat ca informatia nu poate apare de la sine in materie:

<<Nu se cunoaste nici o lege a naturii, nu exisat nici un proces cunoscut si nici o secevnta cunoscuta de evenimente care pot cauza ca informatia sa provina de la sine din materie.>>

Asadar, intamplarea nu poate produce de la sine informatie complex organizata si bine coordonata , asa cum se gaseste in fiintele vii.

In lumina descoperirilor stiintifice, concluziile privitoare la <<dovezile>> evolutiei se pot rezuma astfel:

  1. Nu exista dovezi ale paleontologiei. Paleontologii spun ca arhiva fosilelor este completa si ea nu se potriveste cu teoria evolutiei. In mod obisnuit, arhiva fosilelor nici nu se poate interpreta astfel decat ca fosilele apar brusc. <<Aparenta de plantare brusca>> nu este exceptia, ci regula in arhiva cu fosile.
  2. Nu exista dovezi directe ale evolutiei. Nu s-a observat nici in realitate, nici in laborator o singura specie care sa se fi transformat in alta. Nu s-a observat, nici nu s-a construit nici macar un singur organ cu totul nou.
  3. Nu exista dovezi ale embriologiei.
  4. Nu exista dovezi genetice ale evolutiei. Dimpotriva, genetica este stiinta cea mai riguroasa din cadrul stiintelor naturii si legile genetice sunt precise, incat genetica e cea care combate cel mai eficient evolutionismul.
  5. Nu exista dovezi ale <<evolutiei moleculare>>. Oamenii de stiinta recunosc ca nu au habar cum a aparut viata si nici macar cum ar fi putut sa apara. Un simplu calcul al probabilitatilor arata ca viata este imposibil sa fi aparut din intamplare.
  6. Nu exista dovezi ca selectia naturala poate duce la transformarea unei specii in alta.
  7. Nu exista dovezi ca evolutia a avut loc.
  8. Nu exista dovezi nici macar ca evolutia ar fi posibila.
Fie ca aceasta carte sa fie cu folos si sa ajunga la cele suflete care au mai mare nevoie de ea!"

Asa se termina acest "Cuvantul inainte" si pliant.

De asemenea, s-a vorbit si deapre faptul ca natura l-a inzestrat pe omul primitiv cu un creier mult mai mare decat necesitatile lui de a urca in copac, a vana si a manca.

Pana la urma iti pui intrebarea ce stim de fapt sau cum au pus intrebarea altii: What the bleep do we know?



Aici e un trailer (ca atat ma lasa cautarea pe youtube sa pun), dar daca doriti sa vizionati mai multe, puteti incerca direct pe youtube https://www.youtube.com/watch?v=fiastcpp6U8 sau aici:  http://documentare.digitalarena.ro/ce-naiba-stim-noi-de-fapt-varianta-ultra-extinsa-2007/

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu