vineri, 5 iunie 2015

Seara orientala cu ocazia Cuceririi Istanbulului

Pe data de 28.05.2015, a avut loc la Hotel Yaki din Mamaia, o prezentare de tinute traditionale otomane si anume vesminte ale sultanelor.

Din pacate nu am ajuns, dar am urmarit din presa online si de pe pagina de facebook a Institutului Cultural Yunus Emre cum s-a desfasurat evenimentul.


Iata cateva din articolele pe care le-am parcurs fugar, sa vad ce mai zic nou.

http://www.reporterntv.ro/stire/aseara-la-un-hotel-din-statiunea-mamaia-a-avut-loc-o-prezentare-de-moda-cu-haine-create-in-turcia
http://observator.tv/social/seara-orientala-la-malul-marii-153235.html
http://www.101stiri.ro/vesminte-ale-sultanelor-la-iaki-mamaia

In general s-a pus accent pe fashion si multiculturalitate, fascinatia produsa de manechinele aduse tocmai din Turcia, atmosfera decupata parca din Suleyman, muzica turceasca, dansuri orientale.

Evenimentul a fost organizat cu ajutorul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanta, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” Constanta, Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Asociatia de Promovare Litoral-Delta Dunarii, Prefectura Judetului Bursa-Turcia, impreuna cu Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania si Uniunea Democrata Turca din Romania.

Acest eveniment a fost organizat cu ocazia Cuceririi Istanbulului - 29 mai 1453.


Mai jos, sunt poze de la eveniment cu parada modei, poze pe care le puteti gasi si pe pagina de facebook a  Institutului Cultural Yunus Emre.







Pe viitor s-ar putea sa se faca si o prezentare cu vesminte ale sultanilor, pe care abia asteptam sa le vedem.






0 comentarii :

Trimiteți un comentariu