vineri, 1 mai 2015

Eveniment al culturii si bucatariei turcesti 2015

 Acest eveniment are loc in fata Casei de Cultura din Constanta  in perioada 27 aprilie - 08 mai 2015, intre orele 09.00 - 21.00, sustinut de Fundatia de Servicii Islamice Din Romania.

Iata ce scrie pe un pliant luat de la acest bazar: " cu ajutorul dumneavoastra, a oamenilor binevoitori, pentru a oferi ajutor elevilor care studiaza, va invitam sa luati parte la bazarul kermes ce se va organiza la Casa de Cultura s Sindicatelor Constanta, cu cele mai bune produse realizate manual si cu produse alimentare, mancaruri traditionale gatite acasa."

Azi am trecut pe acolo, dupa ce m-am intors de la Cursul de Istorie al Tatarilor tinut la Campus (si nu numai azi - mi-am luat diverse chestii la 5 Ron, 10 Ron) si era o vanzoleala de nedescris: unii mergeau la corala Armonia, la sala de spectacole, altii se pregateau de "Joia Bicicletelor", altii prin bazar, ca mine. Cineva a incercat sa ne vanda un bilet la corala pentru ca nu poate sta si il da ieftin. Noi, obisnuiti cu gratuitatile la corala, nu ne-am repezit, plus ca ne pregateam de 1 mai a doua zi. L-am intrebat pe un biciclist care a intrat curajos cu bicicleta prin bazar ( ca, deh, de altfel era terenul lui, daca nu aparea acest bazar bizar arbitrar): "Azi e Joia Bicicletelor, nu?" "Da, raspunse, dar mai intai mananc un kebab" (cred ca a zis...sau shaorma?)

Am mai stat ce am mai stat si mi-am luat talpasita.Despre Kermes am mai scris aici si aici.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu