sâmbătă, 23 iunie 2007

Calcul astrologic

Ma interesez prin forumuri de o metoda de a afla cu exactitate ora nasterii; dau de urmatoarea chestie:

"Pentru cei ce nu cunosc teoria hindusa cu ajutorul careia se poate rectifica ora nasterii in cazul in care aceasta este cunoscuta cu o eroare de maxim 2 ore, metoda este urmatoarea:

Trutina lui Hermes
1. Daca Luna natala e crescatoare, ea corespunde AS conceptiei, iar Luna conceptiei corespunde AS nasterii;
2. Daca Luna natala e descrescatoare, ea corespunde DS conceptiei, iar Luna conceptiei corespunde DS nasterii;
3. Daca Luna natala e natala e crescatoare si sub orizont, sau descrescatoare si deasupra orizontului, atunci gestatia e mai lunga decat normal si trebuie sa adaugam niste zile;
4. Daca Luna natala e crescatoare si deasupra orizontului, sau descrescatoare si sub orizont, atunci gestatia e mai scurta decat normal si trebuie sa scadem niste zile;
Gestatia normala dureaza 273 de zile.
Numarul de zile ce trebuie adunate sau scazute se calculeaza in felul urmator: masuram distanta angulara minima (< 180 grade) dintre: Luna si AS, daca Luna e crescatoare, sau Luna si DS, daca Luna e descrescatoare, si impartim rezultatul la 12.

Pentru exemplificare, voi verifica corectitudinea orei de nastere cunoscuta de autorul acestui topic:

QUOTE(Costel Bobeica)
Am venit in planul fizic - mi-am incarnat spiritul in acest corp pe o perioada nedefinita - si am facut asta cam pe16 iulie 1973 pe la ora 22.38 in localitatea Moinesti judetul Bacau tara RomaniaAceasta este astrograma natala intocmita pentru ora 22:38. Luna natala este descrescatoare si deasupra orizontului. Suntem deci in cazul 2 (Luna natala corespunde descendentului conceptiei iar Luna conceptiei corespunde DS nasterii) si in cazul 3 (descrescatoare si deasupra orizontului deci trebuie sa adaugam un numar de zile).
Luna fiind descrescatoare, vom calcula distanta dintre Luna si DS:
309:16 - 181:04 = 128:12
Rezultatul il impartim la 12 pentru a afla numarul de zile pe care il vom adauga la gestatia normala:
128:12 / 12 = 10 zile aproximativ
273 +10 = 283
Ne intoarcem in timp cu 283 de zile de la data nasterii si vom afla data conceptiei adica 6 oct 1972
Vom intocmi astrograma momentului conceptiei pentru care am stabilit ca Luna conceptiei corespunde descendentului nasterii. Deci Luna conceptiei va fi pozitionata la 1:04 in Leu. Pentru aceasta pozitie a Lunii, momentul conceptiei ar fi la ora 8:39 iar descendentul conceptiei se afla 8:10 in Taur. DS conceptiei ar trebui sa corespunda cu Luna natala, ceea ce nu se intampla,Luna natala fiind la 9:16 Varsator. Deci ora de nastere pe care o stie posesorul astrogramei nu este corecta.Pentru a ajunge la ora reala de nastere, prin tatonare, vom modifica atat ora in astrograma natala cat si ora in astrograma conceptiei, pana ce vom ajunge la situatia in care, Luna natala sa aiba aceiasi pozitie cu descendentul conceptiei, iar Luna conceptiei aceiasi pozitie ca descendentul natal. Acest fapt se intampla pentru ora de nastere 22:29:49 si ora conceptiei 0:41:59
Pentru momentul conceptiei stabilit la data de 6 oct 1972 ora 0:41:59, Luna se afla 26:57 Feciara, AS la 9:12 Leu si DS 9:12 Varsator.
Pentru ora de nastere 22:29:49,la data de 16 iulie 1973, Luna se afla la 9:12 in Varsator, AS la 26:57 Pesti si DS 26:57 Fecioara.
Iata cat de importante sunt cateva minute de eroare in cunoasterea orei de nastere. Ascendentul real este in Pesti, nu in Berbec. Iar pentru astrologia previzionala, in progresii o eroare de 8 minute inseamna decalarea producerii unui eveniment cu 8 ani."

Mi s-a parut destul de interesant, asa ca l-am trecut p-aci, ca sa nu-l uit in caz ca voi avea nevoie candva.

3 comentarii :

 1. Pentru novici:
  Poate cineva sa clarifice ce inseamna luna crescatoare sau descrescatoare?

  RăspundețiȘtergere
 2. Cand luna are forma de "D", e crescatoare (de la luna noua catre plina), cand are forma de "C", e descrescatoare (de la luna plina catre luna noua)

  RăspundețiȘtergere
 3. buna.
  am incercat toate datele pe care ati dat cu programul meu mastro...hartile nu sunt asemanatoare cu ale voastre..
  la mine 6oct 1972 luna este la 8 grade balanta..
  in plus daca ne intoarcem cu timpul 283 de zile asta inseamna 9luni si 4 zile deci data este 12 septembrie 1972.
  multumesc.

  RăspundețiȘtergere