luni, 11 august 2014

Cura cu argila

Argila reflecta inteligenta Naturii si are o compozitie asemanatoare cu cea a corpului nostru. Ea poate fi folosita in cure interne, cat si externe.

In cure interne poate fi folosita sub forma de:

  • apa de argila, 
  • drajeuri de argila, 
  • argila detoxifiant, 
  • antiparazitar.

In cure externe poate fi folosita ca:

  • masca de frumusete, 
  • apa argiloasa pentru sinuzite, 
  • argila pudra - antiseptic, cicatrizant, 
  • apa argiloasa pentru boli de ochi, 
  • argila pentru comprese, 
  • argila intravaginal - granule antiseptice, 
  • supozitoare de argila



Intern
Apa de argila
Ajuta la purificarea sangelui. 
Se pune de cu seara 1-2 bucati de argila sau o lingurita de pulbere intr-un pahar cu 250 ml apa. A doua zi se consuma partea decantata si se adauga apa peste reziduu. A treia zi, la fel, a patra zi se agita si se bea tot continutul. Procedeul se repeta.

Drajeuri de argila
Se suge o granula de argila (sau o lingurita de pulbere) de 2-3 ori pe zi. Va ajuta in multe neajunsuri de sanatate: gingivita, stomatita, paradontoza, anghina, guturai, migrene, ulcer, colita, enterita, alergii, rinite, inflamatii, procese proliferative.

Argila detoxifiant, antiparazitar
Intr-un pahar cu 250 ml apa (se folosesc numai pahare de sticla sau cani de portelan), se pun de cu seara 2-3 granule de 1-2 cm sau o lingurita de pulbere. Dimineata se amesteca bine si se bea apa tulbure cu o jumatate de ora inainte de masa.



Extern

Masca de frumusete cu argila
Se pune argila intr-un vas de sticla sau de portelan si se adauga apa de izvor in amestec cu suc de castravete, mar sau zeama de lamaie. Obtineti o pasta pe care o veti intinde pe fata, in strat subtire, pe care o veti pastra pana se usuca, apoi o veti indeparta cu apa calduta. Aceste aplicatii - de 2-3 ori pe saptamana sau chiar zilnic - indeparteaza acneea, eruptiile fetei, cuperoza, ridurile.

Apa argiloasa pentru sinuzite
Se dizolva continutul intr-un litru de apa. Se inspira apa argiloasa, usor incalzita, pe fiecare nara, de 2-3 ori pe zi. De-a lungul peretilor nasului si pe frunte se pun cataplasme cu pasta de argila si se tin 1-3 ore. Pentru aceasta, se amesteca argila cu putina apa si se obtine o compozitie densa, putin mai moale decat pasta de modelat.

Argila pudra - antiseptic, cicatrizant
Argila se macina fin prin masina de cafea sau se zdrobeste intr-o piua. Se pudreaza zonele cu plagi purulente, crapaturi, eczeme, ulceratii, eriteme, mancarimi.

Apa argiloasa pentru boli de ochi
Se dizolva 100 g argila intr-un litru de apa si se aplica local, comprese, pe ochiul inchis, de 1-3 ori pe zi. Se utilizeaza ca adjuvant in cazul in care aveti ochii inlacrimati, blefarita, conjuctivita, cataracta etc.

Argila pentru comprese
Este de bun ajutor in reumatism, edeme, dureri. Se dizolva 100 g intr-un litru de apa. Se omogenizeaza, apoi se inmoaie o panza in acest lichid si se pun comprese de seara pana dimineata. Deasupra, se inveleste cu un material textil uscat sau chiar cu folie de plastic pentru a evita evaporarea.

Argila intravaginal - granule antiseptice
O granula intravaginal, de seara pana dimineata va ajuta in caz de infectii, inflamatii, scurgeri urat mirositoare, leziuni, parazitoze, procese proliferative.

Supozitoare de argila
In caz de hemoroizi, pe langa cura interna, foarte eficienta este si folosirea unor bucati mici de argila, ca supozitor.




Mai multe detalii despre proprietatile argilei aici.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu