luni, 1 decembrie 2014

Cum sa imi fac Logo pentru blog

 M-a intrebat cineva zilele trecute: ai un logo al blogului? A trebuit sa raspund franc: nu. Imi facuse la un moment dat Joe unul, dar nu mai stiam pe unde e. Asa ca mi-am zis sa fac rapid ceva, sa am si eu. Cum in Photoshopul cel stufos nu as fi vrut sa intru, am gasit ceva mai pe gustul meu la acea ora tarzie si anume un articol: "5 moduri de a face logo-uri pentru blog", aici.
Si am dat de:

 • Canva,
 • Pixlr,
 • Lo­gas­ter
 • Co­ol­Text 
 • On­line Logo Maker

 • Le-am luat pe rand.
  Canva are un mic tutorial in care trebuie sa schimbi o culoare, sa pui o palarie unei maimute sa schimbi un background etc, dar la sfarsit iti zice ca trebuie sa platesti ca sa obtii imaginea sau ai varianta sa o descarci cu textul lor si iti trimit pozele din tutorial prelucrate de tine, intr-o arhiva.
  Pixlr l-am deschis si l-am inchis.
  Logaster, frumos... Iti creeaza ce vrei tu, in mai multe variante... Dar la sfarsit apare watermark pe imaginea logoului tau. Cam asa:  Movul ala nu stiu de unde a mai aparut, probabil oi fi selectat eu ceva. 
  Le-am parcurs rapid, fara sa intru in detalii.

  Cooltext e ok. Are logo-uri cu grafica variata si poti sa il modifici cum vrei. La sfarsit, il poti downloada si iti da si un Cod HTML cu directionare catre ei si un link permanent de unde sa iei poza. Mi-a iesit ceva de genul:

  Pai unul cu diacritice si altul fara?  Ideile au venit pe parcurs, am zis sa vedem cum arata in ambele variante. La al doilea am folosit un copy-paste de pe: http://diacritice.opa.ro/ , dar nu toate fonturile au diacritice, asa ca am folosit pentru cuvantul "invata"  Times New Roman. Altfel... imi iesea unul un font, altul alt font sau pur si simplu litera lipsea.

  Online Logo Maker. M-am oprit la acesta pana la urma, pentru ca  nu mi-a pus la sfarsit expresia: "daca vrei imaginea, plateste nu stiu cat, daca nu, iti punem watermark"...

  Cam atata despre cum sa imi fac un logo rapid pentru blog. Daca aveti vreo parere constructiva, idei, astept sa le aud, daca nu, nu.

  0 comentarii :

  Trimiteți un comentariu