miercuri, 22 octombrie 2014

Descoperirea unui remediu - Clorura de magneziu

 Printre multe mailuri primite, am primit un mail cu informatiile de mai jos. Sigur o sa il ratacesc pe undeva, asa ca o sa il scriu mai jos pentru a-l avea si ,eventual, pentru a beneficia si altii de el.Clorura de magneziu - un remediu miracol necunoscut, o posibilă alternativă la antibiotice      

Descoperirea unui remediu


Puţine sunt remediile care vă pot readuce repede pe linia de plutire. Pentru a stopa în câteva ore începutul unei gripe, anghina, o otită, un abces, precum şi alte probleme de natură infecţioasă, clorura de magneziu nu are egal. Totodată, trebuie înţelese cauzele bolii, cel mai adesea aflate în alimentaţie şi lipsa de hidratare corectă cu o apa biocompatibilă ,deci pentru orice afecţiune este preferabil să se ţină un regim vegetarian pe durata tratamentului. Acest ghid de utilizare are ca scop detalierea utilizării acestui remediu în problemele de sănătate. MgCl2 este indispensabil farmaciei familiale. 
Mica precizare: Sunt cinci ani de cand folosesc aceasta Clorura de magneziu, aici in Franta, dar de fiecare data cand o recomandam cuiva din Romania, spunea ca nu a auzit niciunde de acest produs. Inainte de a scrie acest articol, am verificat ce exista in romana si intradevar informatia era firava.

De curand insa dau de un articol unde se vorbeste de " uleiul de magneziu ,fara nici o referire la formula sa chimica  MgCl2 "! Este acelasi produs, dar denumirea de "ulei"  este total pe langa si am sa va spun de ce : Se pun nume fara nici o legatura cu provienienta si materia reala a produselor pentru :

1) A nu gasi documentatie despre produs
2) Pentru a nu face relatia dintre efectul sinergic cu alte produse
2) Pentru a justifica faptul acelasi produs se vinde la tona cu 100 de lei si la gram cu 10 lei.

Ex :
- http://www.biovita.ro/altele/sare-nigari.html  - 10 LEI
- http://www.cloruradecalciu.ro/produse-ecologice-deszapezire.php

Înainte de a intra in detaliu, va pun la curent cu primul  efect al Clorurii de Magneziu: te scapă într-o zi de de constipaţie si in scurt timp de hemoroizii, mai ales daca vei face modificări in alimentaţie. In Franţa se utilizează in terapeutica de 100 de ani si nu au fost semnalate efecte secundare.
In schimb, afacerile "dosnice" cu operaţii laser pe hosmoroizi costa sute de euro in clinicile lor de Colon Hel, si prin farmacii e plin de ierburi la 100 roni - 50 g.

Vai de "cursul" bieţilor suferinzi, in timp ce clorura de magneziu se arunca pe şosele: http://www.cloruradecalciu.ro/produse-ecologice-deszapezire.php

Mai exista o alternativa la clorura de magneziu: Hidroxidul de magneziu.
Contemporan cu dr. Delbet, un alt doctor francez Martin Du Theil a descoperit o modalitate de sintetiza a MgCl2, direct în stomac... Un concept genial, întrucât Mg(OH)2 în amestec cu HCl din stomac formează MgCl2 în "status nescendi" cu un potenţial superior de asimilare. Acest Mg(OH)2 este denumit Chlorumagene, prezent încă în farmacii doar cu indicaţia derizorie de laxativ! Aşadar, pentru uz interior, este mult mai indicat acest Chlorumagene :

http://abcul.sanatatii.ro/medical-incorrectly/56-constipatie-hemoroizi

Dr. Pierre Delbet: descoperirea unui remediu

Născut în 1861, profesorul Pierre Delbet a fost timp de 30 de ani o somitate în domeniul medicinei. Cariera sa medicală este elocventă: şef chirurg agreat al Facultăţii de medicină, Membru al Academiei de Medicină, autor a numeroase lucrări de specialitate. A murit în 1957, la 96 de ani, după o viaţă trăită pe aceleaşi principii pe care le-a folosit în tratarea pacienţilor sai.

Profesorul Delbet a constatat că antisepticele nu dăunau doar microbilor, ci şi celulelor sănătoase, pe care le distrug în număr ridicat, ceea ce diminuează rezistenta ţesuturilor şi favorizează ulterior infecţiile. Aceasta însemna rezultatul opus celui aşteptat de la antiseptice!
De aici ideea de a găsi un produs care în loc să distrugă la un loc microbi şi celulele sănătoase, să stimuleze doar acţiunea celulelor, care sunt ereditar adaptate să lupte împotriva agenţilor infecţioşi. Astfel, protecţia celulelor (Cytophylaxie) a devenit una din principiile sale fundamentale în chirurgie.

Antisepticele prin faptul că distrug globulele albe active, aduc modificări chimice albuminelor aflate în interiorul unei răni infectate, creând astfel un mediu de cultură propice microbilor. Pe baza acestor constatări, profesorul Delbet se va adânci în studiul "fagocitozei", această capacitate a celulelor albe de a îngloba şi digera particulele organice sau anorganice dăunătoare organismului (microbi sau globule roşii uzate).

Ideea era găsirea unei substanţe prezente în cantitate infimă în ţesuturile noastre, capabilă de a multiplica forţa de acţiune a globulelor albe. După îndelungi experimentări, a descoperit că clorura de magneziu la 12,1°/°° avea rezultate extraordinare. Soluţia de MgCl2 pură şi deshidratată îşi conserva acţiunea sa profilactică atunci când este injectată în sistemul circulatoriu. Ea poate fi utilizată fie în aplicaţii externe, fie în injectabil, căci în ambele cazuri ea are ca rezultat sporirea capacităţii de fagocitoză a celulelor de la 129% la 330%. Profesorul Delbet va denumi această proprietate drept acţiunea Citofilactică (protecţie a celulelor). Întrucât această descoperire a fost comunicată la Academia Franceză pe 6 sept. 1914, în preajma primului război mondial, dr. Delbet în calitate de dr. colonel în armata franceză a folosit clorura de magneziu cu rezultate spectaculoase. Toţi răniţii din unitatea sa medicală, precum şi persoanele sănătoase, au fost supuse acestui tratament, întrucât efectele sunt deasemenea foarte favorabile la nivel psihic. După război, a pus la punct un produs mai complex numit Delbias, care avea in compoziţie, pe lângă MgCl2, şi alte 3 săruri de magneziu: iodura, bromura şi fluorura.

Carenţele de magneziu datorate alimentaţiei moderne

Rafinarea cerealelor, folosirea pesticidelor, rafinarea sării, sărăcirea solurilor în magneziu, au coincis cu apariţia cancerului. Dr. Delbet a remarcat că în ţările mediteraneene ca Tunisia sau Egipt, unde alimentaţia era foarte bogată în magneziu datorită solului fertil, nu exista cancer.

Pe firul aceloraşi concluzii, alţi medici francezi se raliază studiului MgCl2. Printre aceştia, dr. Neveu care a experimentat tratamentul cu MgCl2 pe virusul bolii Carre (poliomielita la câinii tineri). El a constatat că exista o identitate virală între această forma şi cea umană, cu diferenţa că specia canină poate suporta paralizia chiar şi 8 zile, după care tratamentul îşi poate face totuşi efectul. La om însă, tratamentul trebuia aplicat imediat după apariţia simptomelor. Au fost şi cazuri însă de reversibilitate a poliomielitei după mai multe săptămâni. Pentru persoanele interesate de lucrările şi studiile de specialitate despre acest subiect, le pot solicita prin e-mail folosind pagina de contacta acestui site. (toate lucrările sunt în limba franceza).

Despre MgCl2 pe alte situri in Ro

Clorura de magneziu - mod de utilizare

Pentru uz extern, cât şi intern, se amestecă 20g de MgCl2 în 1 litru de apă. Are un gust sărat-amărui. Se poate adăuga o lămâie la acest litru de apă, pentru a ameliora gustul. Are un efect laxativ, ceea ce poate ajuta foarte mult în cazuri de constipaţie.
  
Efectul laxativ este cel care dă semnalul de ameliorare a afecţiunii prezente. De exemplu, la 39 grade febră, efectul laxativ apare după 2-3 zile, întrucât organismul a utilizat MgCl2 în totalitate pentru reabilitarea organismului. În cazul în care efectul laxativ apare la consumarea primului pahar, se va diminua doza de la 50 ml la 25 ml. Clorura de magneziu se găseşte în proporţie de 80% într-un extras din apă de mare numit Nigari folosit în coagularea acelui Tofu (brânză de soia). Indicaţiile de utilizare date mai jos sunt pentru uz intern şi extern.

Pentru uz intern, însă, rog să se citească articolul despre Hidroxidul de Magneziu: Homeostazie graţie sistemului nervos : http://www.abcul.sanatatii.ro/medical-incorrectly/56-doctor-martin-du-theil

POSOLOGIE

Pentru menţinere la modul preventiv:

- vârsta de 6 - 16 ani: se consumă un pahar de 50 g seara, 1-2 zile pe săptămână din acel 1 L de apă amestecată cu 20 ml MgCl2;

- vârsta 16-99 ani: un pahar pe zi, de 2-3 ori

Avantajul acestui remediu este lipsa totală a efectelor adverse şi a oricărei toxicităţi. Doar persoanele cu nefrită gravă, insuficienţă renală sau cu hipertensiune ridicată li se recomandă să consume în uz intern doar Clorumagene. Frecvenţa de utilizare are ca indicator efectul laxativ. Ca titlu indicativ, dr. Delbet recomandă următoarea modalitate:

- 1 doză de 50 ml din 3 în 3 ore (maxim 5 într-o zi) în caz de infecţie grava.
- 1 doză la 6 ore încă 2 zile
- După care 1 doză la 12 ore până la ameliorarea infecţiei.
Pentru copii între 6 luni şi 5 ani, se foloseşte Clorumagene în uz intern, administrat cu pipeta.

Voi prezenta mai jos o listă alfabetică a câtorva afecțiuni şi modul corespunzător de utilizare a MgCl2 pentru fiecare caz în parte.

ÎN TOATE CAZURILE, EFECTUL LAXATIV ESTE INDICATORUL UNEI CORECTE DOZĂRI. SE MODULEAZĂ DECI DOZAJUL ÎN FUNCȚIE DE TOLERANTA INTESTINALA.

Pentru gravide: se bea 2 doze de 50 ml Clorumagen zi de zi cu trei săptămâni înainte de naştere şi se continuă încă trei săptămâni după cu 1 doză pe zi.

Abces, furuncul: un pahar dimineaţa şi seara timp de 3 săptămâni. Aplicare externă de asemenea de 2 ori pe zi

Antrax: un pahar la 6 ore. In toate cazurile de infecţii exterioare, a se aplica comprese cu MgCl2.

Acnee: Un pahar dimineaţa şi seara, plus aplicare externă.

Bronşita, gripa, Anghina: de remarcat că numeroase boli infecţioase grave încep cu o anghina severă. De îndată ce apar simptomele, se iau 3 pahare pe zi, plus gargara. Pentru curăţirea nazală, MgCl2 trebuie diluată pe jumătate cu apă.

Astm: clorumagene de doua ori pe zi

Răni diverse, tăieturi arsuri: curăţire imediată a rănii cu MgCl2 din abundenţă; Senzaţia de usturime puternica. Aplicare externa 3-4 ori pe zi. In caz de bandaj, a se uda bandajul cu MgCl2 fără a fi schimbat. Rezultate excepţionale! Uz intern: 1-2 pahare pe zi.

Infecții cavitate bucala, afte: Clătire cu MgCl2 de 4-5 ori pe zi, păstrând soluția în gura cel puțin 5 minute de fiecare data. Uz intern: 1 pahar seara.

Cancer: In paralele cu tratamentul urmat, a se raporta la articolul Clorumagen de pe site.

Operaţie: 2 pahare pe zi in săptămână precedenta operației și o săptămână după. + Vitamina C( acide ascorbic)

Constipație: Este remediul ideal! 2-3 pahare în prima zi și apoi modulare în funcție de efectul laxativ. De preferat Clorumagen în uzaj regulat.

Crampe, cârcei, osteoporoza, decalcificare, rahitism: Carenta grava de magneziu. Priza regulata de Clorumagen, de 2 ori pe zi.

Stare de depresie, oboseala: s-a demonstrat în Franța că harta cu locaţiile unde au avut loc cele mai multe sinucideri corespunde perfect cu cea în care s-a constatat carente în magneziu. A se citi articolul Clorumagen. Bineînțeles, nu se obține o stare euforică de pe o zi pe alta. Dar este cert ca psihicul depinde foarte mult de aportul de oligoelemente necesare. Utilizare regulata de 2 ori pe zi?

Eczeme: Tamponări locale cu MgCl2. A se doza gradual în funcţie de efect. Uz intern: 1 pahar pe zi seara.

Expunerea la radioactivitate: clorura de magneziu este un chelator al radioactivităţii, foarte "yang" (care atrage yin); combate deodată radioactivitatea şi leucemia care o precede. In cazuri grave este indispensabil folosirea de vitamine C intravenos.

Gastroenterite: în ciuda efectului laxativ, MgCl2 distruge microbul dizenteriei. A se folosi alături de argila verde.

Bolile copilăriei: rujeola, scarlatina, rubeola, varicela. Imediat ce apar primele simptome, se iau doze de 25 ml (pentru 2-6 ani) si doze de 50 ml pentru +6 ani. Se ia din 6 în 6 ore până ce scade febra; apoi o doza pe zi până la dispariţia bolii.

Otite: de la primele simptome de durere ale urechii se începe cu doza de 50 ml din 6 în 6 ore, prima zi. Picături în ureche cu Mgcl2 puţin încălzită de 3 ori pe zi.

Tetanos: una din bolile tratate integral doar cu MgCl2, fără sechele. Magneziu ajută la oxigenarea corectă a sângelui, ceea ce împiedică proliferarea tetanosului.

Concluzie

Virtuțile terapeutice ale Mgcl2 sau Clorumagen în uz intern sunt mult mai vaste. Profesorul Delbet a creat si un remediu numit Delbiase, care după 70 de ani de utilizare, cu rezultate "prea benefice", a fost scos de pe piața în 2005. Este important de a redescoperi și pune în practica ideile simple dar geniale ale acelor cercetători serioși și onești, care și-au pus viata în slujba sănătății semenilor lor, primind în schimb ostracizare din partea autorităților medicale. Fiecare dintre noi trebuie să-și adapteze felul de viata în corelarea cu zestrea sa genetica, cu mediul în care trăiește și cu profesia practicata.Pe larg despre MgCl2 in articolul menţionat mais sus: Homeostazia gratie sistemului nervos?
Singurul articol din alta limba decat franceza despre clorura de magneziu :
Autor: părintele Giuseppe Beno iezuit din  Colegiul Sfânta Caterina, profesor de fizica si biologie.

Prepararea:
Nu e nici medicament, nici aliment si nu are nici un fel de contraindicaţii. Se dizolva 10 g de clorura de magneziu în 1L de apa in utilizare preventiva si  20 g pentru situatiile curative  (cazurile grave ). Clorura de magneziu in contact cu aerul se umidifica repede.
In prima săptămână se bea 1 ceaşca de cafea dimineaţa, înainte de masa, la prânz si seara.

A 2-a săptămâna se beau 2 cesti, una dimineaţa si una seara. După de care se consuma doar 1 ceaşcă in fiecare zi. După însănătoşire se consuma 1 ceaşcă, pentru siguranţă, in raport de vârsta si problemele de sănătate. Soluţia se conserva fara probleme, neavând scadenta.

Cazuri de cura:

"La 55 de ani aveam  dureri lombare si simţeam ca si când ceva ma înţepa. Aveam, după radiografie, la a 3-a vertebra cioc de papagal, care începuse să-mi dea un tip de greutate in pulpa piciorului si oboseala, care după părerea mea, era pentru mersul pe jos exagerat. Greutatea din pulpa, la 66 de ani, s-a transformat in durere.
  
La 69 de ani, am început sa simt amorţire si înţepături in picior. Când ma aplecam trecea, de aceea ma gândeam ca cauza ar fi, presiunea pe vreun nerv. In realitate ciocul de papagal se calcificase si împingea nervul. Când ma aplecam se ridica un pic, si de accea nu mai era puternica, durerea. Când lucram aşezat pe scaun, durerea era suportabila dar când făceam slujba in biserica, era imposibil sa stau in picioare.
 
La 70 de ani, in urma razelor pe care le-am făcut, doctorul mi-a spus ca aveam 24 de vertebre blocate de depozitele de calciu crescute. Doctorul a încercat cu diverse tratamente sa ma ajute, dar fara succes. Aşa ca nici in pat nu reuşeam sa stau bine, doar când ridicam genunchi la nivelul pieptului. La o reuniune la Porto Alegro cu călugării iezuiti, am întâlnit părintele Suarez. El mi-a spus ca cea mai sigura cura e cura cu clorura de magneziu, si mi-a arătat cartea lui Padre Puig, iezuit spaniol, care a descoperit-o.  El a experimentat-o pe mama sa, care era blocata la pat, si după tratament a reaprins mobilitatea ce o avea in tinereţe.
   
A spus ca: cu clorura de magneziu, poţi muri doar daca cineva te omoară. Am luat o singura doza si după 3 zile cate 2 doze. Continuam sa dorm strâmb si in a 20-a zi m-am trezit fara nici o durere si am reuşit sa ma întind. Numai ca in momentul in care mergeam simţeam inca durere. In a 30-a zi am reuşit sa fac o lunga plimbare fara nici o durere. Nu puteam sa cred! După 2 luni puteam face plimbări mai lungi si in perfecta sănătate. Doar după 10 luni de tratament m-am simţit complect decalcificat cu un corp mult mai flexibil. Magneziul lua calciu depus intre vertebre şi-l fixa in oase.

Alte efecte benefice:

Pulsul care era 40, gândindu-mă ca inima ma lasă, îşi relua valoarea lui normala. Sângele deveni mai fluid, scăzându-mi presiunea la valoarea normala. Nu mai simţeam împunsături in ficat, creierul isi reprimise memoria pierduta si vedeam clar. Sistemul nervos era mai liniştit si prostata fara probleme. Toate aceste lucruri mi-au redat bucuria de-a trai si am început sa scriu de clorura de magneziu ca sa ajut si alte persoane in suferinţă.

De ce sa vorbim de magneziu când sunt 18 saruri minerale? E ca si cum într-o clasa lipseşte profesorul. Când se întoarce pune elevi la locul lor, ii da afara pec ei care nu face parte din clasa respectiva şi-i aduce in clasa pe cei de afara.  Acelaşi lucru face magneziul, permite celorlalte saruri minerale să-şi reia locul si funcţia, echilibrează mineralele din saruri ajutând tiroida.
  
Ajuta si organele să-şi preia funcţiile: rinichi sa elimine acidul uric, fosforul sa meargă la locul lui, elimina calciu din cartilaj, lăsându-l flexibil, fara sa mai apese pe nervi, si ajutându-l sa se fixeze in oase.De aceasta magneziu nu ataca niciodată oasele. Fluidifica sângele, decalcifica venele si arterele, vasele capilare, ajutând sângele sa devina pur si mai fluid, ajutând creierul sa se irige mai bine, redevenind lucid si fara pericol de tromboza.

Deasemenea îmbunătăţeşte irigarea inimei eliminând pericolul anghinei pectoris si al infarctului. La fel si in plămâni si restul organelor …calmează sistemul nervos,da vigoare si înlătura oboseala. In artroza decalcifica si lubrifica pana la cele mai subţiri membrane,eliberaţi de durerile din articulaţii, cat si in ţesuturile sclerozate, create prin calcificare.Rezolva problemele nervului sciatic si ale coloanei vertebrale. Iată in sfârşit un tratament sigur,fara efecte secundare, simplu, nedureros si ieftin!
   
Doua sau trei doze pe zi, după o operaţie chirurgicală, favorizează o recuperare rapida si fara injecţii. Corpul are nevoie de 2 doze de magneziu, pentru ca cu mâncarea făcută din produse rafinate nu se asimilează cantitatea necesara. Mai ales după 70 de ani, se asimilează si mai putin.Pentru aceasta se recomanda doze suplimentare, magneziul fiind un aliment indispensabil pentru o viaţă lunga si fara probleme.
     
Calcificarea e cauza arteriosclerozei,artrozei cervicale, artritei, s.a. In artrita se acumulează acid uric in rinichi si nu se elimina pentru lipsa de magneziu.Se umfla articulaţiile,si se inflamează rinichi. Pentru aceasta se începe tratamentul cu 1 ceaşcă dimineaţa, timp de 10 zile.Daca nu se simte nimic, se ia o alta ceaşcă seara. In momentul in care nu mai sunt prezente dureri si umflaturi, se continua pentru 2 luni, cu 2 cesti pe zi.

Clorura de magneziu se găseşte in apa de mare, spre exemplu in Marea Mediterana in 7,5 grame la litru de apa. Magneziu e un element esenţial in toate organismele, si e indispensabil in anumite reacţii enzimatice. Sarea marii nespălata conţine mari cantităţi in forma coloidala, iată de ce se recomanda uzul clorurii de magneziu.Si in cerealele integrale cultivate biologic (de tip biodinamic) e prezent in forma utilizabila de metabolismul nostru.
   
Agricultura si producătorii de pâine, vor trebui sa tina cont de acest important element care va trebui sa fie prezent in grau in cantitatea de 2 grame la kilogramul de faina. Unica clorura de magneziu existenta in Italia e sub forma cristalizata hidrosensibila, absoarbe repede apa. De aceea trebuie păstrată in medii uscate. E un element important in întărirea sistemului imunitar, un tonic nervos si muscular,foarte adaptat la bolile infecţioase, mai ales in bolile   pentru care se fac vaccinări: poliomielita, difterie. Face efectul numai când se consuma, de aceea trebuie considerat un aliment nu un medicament.
      
Soluţia de clorura de magneziu creste in mod enorm puterea fagocitara a globulelor albe.
Iată câteva boli tratate cu succes, cu clorura de magneziu: epilepsie, distrofie, scleroza, poliomielită, tumori, astm, bronşita cronica, pleumonita, emfizem pulmonar, gripa, tuse convulsiva, răguşeală, probleme gastrointestinale, tensiune  musculara, artrita, sciatica, dureri musculare, osteoporoza, depresie, anxietate, frica, dureri de cap, febra, urticarie,- tetanos (chiar când pacientul e rigid), muşcătura de vipera( spălat si locul muşcături), turbare, orion, scarlatină, pojar si alte boli ale copilăriei, surditate, osteoartrite, prostatita, tremurarea mâinilor, artere dure.
Modul de tratament In boli acute.
  
Soluţia e : la 1 litru de apa  20 grame  clorura de magneziu.Din aceasta soluţie se foloseşte pentru
copii mai mari de 6 ani si pentru adulţi: - 4 linguri, pline, la 6 ore.In cazurile grave 2 doze iniţiale de 4 linguri la 2 ore de interval apoi 4 linguri la 6 ore.

Copii sub 6 ani: - 4 ani linguri la fiecare 6 ore;
  - 3 ani - 2 linguri si jumătate, la 6 ore,
  - 2 ani si 1 an - 2 linguri la 6 ore.
  - Sub 1 an:  2 linguri de soluţie la 3 ore.
 -  Sub 6 luni, o lingura la fiecare 3 ore.

In cazuri grave si la copii se recomanda primele 2 doze sa se dea la distanta apropiata. După însănătoşire se recomanda continuarea tratamentului, pentru 1 săptămână, odata la 12 ore.

In bolile cronic :4 linguri dimineaţa si seara pentru 40-60 de zile. In cazuri grave se poate administra via intravenos sau intramuscular.
In soluţie trebuie sa fie 20% in apa distilata,.
De asemenea Plasma de Quinton ca injecţie de 1-3 ori pe zi, de la 10-20 ml. Acul se recomanda sa fie f. fin, injecţia de 10ml durează 8-10 minute si cea de 20ml, durează 15-20 de minute. Evident soluţia trebuie sterilizata.
Nu utilizaţi clorura de magneziu cu tratamente homeopatice.

Pentru informaţii consultaţi cartea dr. Raul Vergini: "Cloruro di magnesio, editione REWD-studio redazionale Como"
Articolul parintelui Bano J. Schorr, de la Colegiul Catarinese, San Paulo (Brazilia), profesor de fizica, chimie si biologie (30/09/1985)..
Retete primite de la Farmacia del Cervo d'oro - Rua S. Bento, 220 -Centro San Paulo (Brazil)

O mărturie de plus: Ofer documentaţie suplimentara in limba franceza celor doritori.


Nu am luat inca, dar e un remediu pe lista de asteptare.


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu