joi, 7 noiembrie 2013

Opera "Turandot" pe scena Teatrului de Opera si Balet Constanta

Un eveniment deosebit, desprins din exoticul orient, a zguduit scena Teatrului "Oleg Danovski" din Constanta.

Fascinanta "Turandot" care a rapit inimile multor barbati ce s-au sacrificat pentru iubirea ei, in incercarea de a trece de cele trei probe prin care orice barbat aspirant la a fi partener al ei ar fi trebuit sa il treaca, a parcurs alaturi de sala inmarmurita, prin toate starile acestei povesti: de la satisfactia uciderii pretendentilor incapabili de vreun raspuns corect la intrebarile capcana ale printesei cu inima de piatra, pana la groaza ca va trebui sa se daruiasca printului care i-a rezolvat enigmele. Acesta, cu delicatete,  i-a mai dat o ultima sansa, daca printesa va afla numele lui pana la revarsatul zorilor, accepta sa i se taie capul. Bineinteles, intreaga cetate a avut o noapte alba, timp in care printul necunoscut si-a celebrat victoria, "Nessun dorma".

Pana intr-un anumit punct din actul III, opera a fost compusa de Giacomo Puccini, moment in care se pastreaza o tacere in memoria lui, "in acest moment maestrul a lasat jos pana". Opera e finalizata de elevul lui Puccini, Franco Alfani.

Cred ca datorita acestei schimbari de pana, toata ura lui Turandot, toate juramintele de castitate si inima pietrificata a ei s-a transformat in Iubire, iar opera se termina fericit, prin unirea in iubire a celor doi.

Turandot Constanta

Turandot Constanta

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu